De fractie van de Hanze Studentenbelangen Vereniging was woensdag 7 maart 2018 aanwezig bij de ITK-bijeenkomst waar CvB-voorzitter Henk Pijlman het positieve besluit in ontvangst nam van NVAO-voorzitter Anne Flierman. De Hanzehogeschool is hiermee als eerste hogeschool positief beoordeeld voor de Instellingstoets Kwaliteitzorg (ITK).

De ITK wordt iedere zes jaar afgenomen waarbij gekeken wordt of de kwaliteitszorg van de Hanzehogeschool garant staat voor een goed (inter)nationaal onderwijs en of zij continue werkt aan ontwikkeling en verbetering van datzelfde onderwijs. Dit controleren zij aan de hand van een bezoek aan de Hanzehogeschool en door gesprekken te voeren met het CvB, medewerkers en studenten, waaronder fractieleden van de HSV.

Uit het rapport: ‘Het panel heeft kennisgemaakt met een eigen cultuur van kwaliteit en professionaliteit die tot uiting komt in het enthousiasme en de passie van de verschillende gesprekspartners, in de actieve aanwezigheid van het werkveld en in de systematische aandacht voor elkaar, om ‘samen’ en ‘in dialoog’ kwaliteit te realiseren. Die gezamenlijkheid, het samen aan de weg timmeren, vindt het panel een bijzonder sterk kenmerk van de hogeschool.’

Wil je meer lezen over de NVAO, ITK op de Hanzehogeschool, wil je het besluit of het rapport lezen? Klik dan hieronder de linkjes: