Overwinning! Voor het eerst sinds drie jaar is de Hanze Studentenbelangen Vereniging (HSV) niet alleen de grootste, maar is er een zesde zetel bijgekomen in de Hogeschool Medezeggenschapsraad (HMR). Tijdens de bekendmaking van de verkiezingsuitslag is onder veel gejuich bekendgemaakt dat Lijst Sterk een zetel verliest aan de HSV. Nu is het aan Izaäk van Jaarsveld, Saskia van Niekerk, Rosita Bos, Robin Niemeijer, Marc Lonsain en Sebastiaan Corten om de verkiezingsbelofte aan de studenten in te lossen!

Voor de HSV is de uitslag een echte overwinning. Op deze zetelverdeling werd vurig gehoopt, maar het bewerkstelligen ervan werd nooit geacht een makkelijke opgave te zijn. Campagneleider Elsemieke Grave: “Als campagneleider kijk ik met een voldaan gevoel terug op een drukke periode waarin we de Hanzehogeschool oranje hebben laten kleuren. Ik ben onwijs trots op het behaalde resultaat van zes zetels en wil iedereen die daarbij heeft geholpen bedanken! Ik wens de kandidaatsfractie veel succes met het bewerkstelligen van hun standpunten komend studiejaar!”

De voorzitter van het College van Bestuur, Henk Pijlman, maakte de uitslag bekend in het Atrium van de Van OlstToren. Hij hield de spanning er lang in, en genoot zichtbaar van de nervositeit op de gezichten van de aanwezigen. Toen bekend werd dat de HSV haar meerderheid in de raad vergroot had barstte er een gejuich los wat de woorden die nog op het podium gesproken werden nauwelijks nog verstaanbaar maakten.

Fractievoorzitter Sebastiaan Alting van Geusau is gelukkig met de uitslag. “Dit succes hadden we lang op het oog, maar we durfden niet van zo’n overwinning uit te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe fractie hele mooie dingen kan bereiken.”

Lijsttrekker Izaäk van Jaarsveld: “Dit is een prachtige uitslag voor de HSV en voor de studenten van de Hanzehogeschool. Hoe groter onze fractie is, hoe luider wij de studentenstem kunnen laten horen. Dat we niet alleen de verkiezingen hebben gewonnen, maar ook een zetelwinst hebben geboekt laat de waardering van studenten voor onze campagne en ons programma zien.”

De HSV wil iedereen die heeft meegeholpen tijdens de campagneweek hartelijk bedanken. Zonder de massale inzet van alle lijstduwers en vrijwilligers was dit prachtige resultaat niet mogelijk geweest. In het bijzonder feliciteren we de kandidaatsfractie met hun zes zetels en wensen hen heel veel succes komend jaar!