Solliciteren voor bestuur

Al ruim 20 jaar lang neemt de Hanze Studentenbelangen Vereniging plaats in de Hanze medezeggenschapsraad. In deze raad praten en beslissen wij mee over het beleid van de Hanzehogeschool. Door en met onze inzet hebben wij er voor gezorgd dat zaken zoals meer en betere studieplekken, ruimte voor actieve studenten en studentpsychologen zijn geregeld.

Om er voor te zorgen dat de fractie goed functioneert is er uiteraard een goed bestuur nodig. Hier kan jij wellicht het komende jaar het verschil in gaan maken! Als bestuurder is het jouw voornaamste taak om de Hanze Studentenbelangen Vereniging goed op de kaart te zetten en om op de vereniging te passen.

Jouw bestuursjaar zal bestaan uit leuke borrels, algemene ledenvergaderingen, inhoudelijke evenementen, campagnes en eigen iniatieven. Tijdens je bestuursjaar leer je ontzettend veel op sociaal en professioneel gebied, kan je wat betekenen voor je mede studenten, maak je vrienden voor het leven en is een bestuursjaar een goede aanvulling voor jouw CV.

Er bestaan binnen het HSV-bestuur verschillende functies, zoals de voorzitter, penningmeester, secretaris, commissaris intern en commissaris extern. Natuurlijk ligt lang niet alles vast in functies en ga je als nieuwe bestuurslaag zelf over de taakverdeling.


Voorzitter

De voorzitter is dé teamplayer van het bestuur. De voorzitter houdt iedereen scherp en is het boegbeeld van de vereniging. Als voorzitter ben jij gedreven, sociaal goed onderlegd en beschik jij over overtuigingskracht.


Secretaris

Als secretaris ben jij het communicatief vermogen van de vereniging. Je beantwoord de mails die binnenkomen, bent verantwoordelijk voor het ledenbeheer en bereid de vergaderingen voor. Het is handig als je op het gebied van taal goed bent onderlegt.


Penningmeester

De penningmeester is verantwoordelijk voor het innen van de contributie, het opstellen van een financieel plan en het betalen van rekeningen. Wees niet bang, het zijn niet alleen maar cijfertjes. Als jij je zaken graag goed op orde hebt, is dit bij uitstek een functie voor jou!


Commissaris Intern

Als commissaris intern ben jij verantwoordelijk voor alle commissies (behalve de kascommissie) binnen de Hanze Studentenbelangen Vereniging. Je pakt zoveel mogelijk commissievergaderingen mee en onderhoud de actieve leden van onze vereniging. Als jij sociaal of betrokken ben of je goed aansturing kan geven of hier beter in wil worden, is dit de functie voor jou!


Commissaris Extern

De commissaris extern is de bestuurder die verantwoordelijk is voor de sponsoring en de externe contacten van onze vereniging. Als studentenbelangenvertegenwoordiger van de Hanze praten wij veel met externe partijen. Zo zitten wij niet alleen in de raad maar zitten wij ook in enkele overkoepelende overlegstructuren. Als commissaris extern zal jij meepraten op dit overlegniveau.

Als commissaris extern ben jij sociaal aangelegd, kan je jezelf professioneel opstellen en lijkt het je leuk om nieuwe contacten te maken.Als je geïnteresseerd bent in een bestuursfunctie bij de Hanze Studentenbelangen Vereniging kan er tot en met 11 april gesolliciteerd worden. Dit doe je door een mail te sturen met je motivatie en door je CV mee te sturen naar socobestuur@hanzestudentenbelangen.nl


Mocht je verdere vragen hebben of meer informatie willen, stuur dan een DM naar de instagram of stuur ons een mailtje naar het eerder genoemde mailadres.